Bertrand van Leersum

Next Level Sparringpartner Bertrand van Leersum

‘Blijf bewegen, dan kom je vooruit.’

Profiel:

Vanuit de rollen van oprichter, directeur, sparring partner investeerder en investment manager heb ik de verschillen in belangen, percepties, activiteiten en uitdagingen ervaren. Ik heb veel geleerd van succesvolle participaties en participaties die niet van de grond zijn gekomen. Ik treed vaak op als sparringpartner van ondernemers, zowel prive als zakelijk. Mijn ervaring als ondernemend aandeelhouder (al dan niet vertegenwoordigend) bij meer den 15 bedrijven geeft mij een brede basis. Door inzichten in verschillende bedrijven en en markten kan ik snel meerwaarde brengen buiten de bestaande kaders. Ik blijf actief betrokken totdat doelen behaald zijn.

Mijn toegevoegde waarde als sparringpartner of mentor:

Ik creëer meerwaarde. Dat doe ik door kansen te zien en hierop te acteren. Strategie bepalen, inzicht en overzicht te scheppen en mensen mee te krijgen. Het realiseren van innovatie, strategische partnerships en participaties zet ik in als een middel om het doel te bereiken. Het bereiken van het doel vind ik hierbij belangrijker dan het claimen van succes.

Ervaring:

Ik ben gestart als projectmanager (5 jaar) van een aantal onderzoek & ontwikkelingsprojecten voor nieuwe producten. Het MKB stond hierin al centraal waarbij kenniscentra ondersteunend in werden gezet. Daarnaast de eerste start-up bedrijven opgezet en ondersteunt. Vervolgens als investment manager (3 jaar) van een ‘seed’ investeringsfonds in de duurzame energiesector het vak van de investeerder geleerd. Sinds 2014 als directeur en aandeelhouder de portfolio aan bedrijven uitgebreid (medeoprichter en overname) en ingeklonken (verkoop). Sinds 2 jaar actief in het ondersteunen van MBK directies in strategische groei.

Bertrand van Leersum is jouw Next Level Sparringpartner bij:

  • MKB’ers die willen groeien maar niet scherp hebben hoe dit te realiseren.
  • Bedrijven die (groei)pijnen ervaren of bedrijven die voelen dat de veranderende markt kansen biedt maar er geen grip op krijgen.
  • Ondersteuning van duurzame bedrijven.